Over ons

 

Onze ponysportvereniging bestaat al sinds 1961 en geeft al 50 jaar rijplezier aan vele kinderen en pony’s. Wij zijn een gemoedelijke vereniging, niet alleen voor de deelnemende kinderen, maar ook voor het hele gezin.

 

De plaats van de eerste ‘manege’

Op 27 februari 1961, werd de Ponyclub Deldenerbroek opgericht. Een veldje van de famillie Ten Pierik aan de Welbergsweg, ook wel “De Loarkamp” genoemd, werd uitgekozen als plek voor de eerste ‘manege’. Langs ‘t weitje kwamen paaltjes met touw en klaar was Kees. Op zaterdag kwamen van alle kanten ruitertjes naar “De Loarkamp” en al gauw moest de manege gemoderniseerd worden: het touw werd vervangen door planken.

 

Er werd lesgegeven door Ritmeester b.d. Leendert Roodenburg. Met de hoed achter op z’n hoofd, de Heidewachtel aan z’n linker zij en een sjekkie draaiende, bulderde hij de aanwijzingen over ‘t kleine veldje. Na “De Loarkamp” verhuisde de ponyclub naar Brandriet aan de Bellinksweg. Halverwege de jaren zeventig werd de Boerenbond aan de Reigerstraat in Delden de thuisbasis van de ponyclub.

 

Eind 1979 werd Manege “De Hoffmeier” gebouwd. Sindsdien maakt Ponyclub Deldenerbroek, samen met de zusterverenigingen uit de buurt, hier dankbaar gebruik van.